kolmapäev, 8. november 2017

Auckland-Matamata-Rotorua

8.11
Esimene majutus oli lennujaamast u 16 km ja taksojuht oskas meil küsida kõigest 70 NZD. Hommikul selgus, et normaalne tasu on 35 NZD ehk niipalju tuli maksta siis lennujaama tagasi pääsemiseks.

Suure entusiasmiga uuele ringile lennujaama. Teenindusletis oli uus tädi, kes teatas, et meie suure vaevaga tõlgitud ja välja prinditud paber talle kuidagi ei sobi. Nüüd ilmus imeväel letile välja paber, milles kirjas, et selle peab teostama kohalik tõlkebüroo ja maksab 59 NZD. Saada aga e-mailiga oma juhiloa pilt neile ja 15-30 minutiga tehakse 24h ära. Miks neid öösel solgutati ja kohe seda teenust ei pakutud, jäigi arusaamatuks. Tänu sellele „arusaamatusele“ pakuti suuremat autot Nissan X-Trail sama raha eest ja tasuta GPS seadet.

Võtsime suuna mööda Matamata linnakesse, et külastada kuulsat kääbikute küla „Hobbiton Movie Set“, mida aastas külastab 500 000 huvilist. Kusjuures 79 NZD suurune osalustasu ei ole kuigi väike, mida küsitakse. Ise omal käel seda külastust teha ei lubata, vaid spetsiaalse bussiga viiakse sind kohale. Hobbiton on loodud siis Sõrmuste Isanda filmi tarbeks, koht asub ühe farmeri maadel, kus asuvad sellised lahedad üksikute suurte puudega pikitud murukünkad, millel söövad rohtu tuhanded lambad. Selline lahe navitrollalik maastik

Kääbikute majakesi kokku pidavat olema 44. Iga majakese juures on palju detaile, millega selle asunik filmis tegeles - a'la meevurr ja -purgid, suitsukalad, juustukerad jne. jne. Tegelikult nähakse väga suurt vaeva selle koha korras hoidmiseks, rääkimata sellest, et maksimalist Peter Jackson, lasi seda külakest ehitada ikka väga suurte ressursside eest. Lihtsalt üks detail - kui Sõrmuste Isanda triloogia ajal toodi Frodo/Bilbo maja katusele vajalik puu kuskil kaugelt kohale ning peale filmimist see ära kuivas, siis Kääbiku triloogia jaoks ehitati sama puu (natuke nooremana) tehislikult uuesti üles - ja sellel puul pidi olema 200000 käsitsi valmistatud puulehte. Filmil oli ikka ropult suur eelarve kasutada.





Õhtuks sõitsime Rotorua linna. Leidsime lõpuks ühe suurema hüpermarketi, tegime hommikusöögiks sisseostud ja kell 20.30 niitis reisiväsimus meid voodisse.

Hotell oli jube aga hommikune vaade rõdu aknalt imeline 20 korda ööpäevas purskavale geisrile.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar