reede, 17. november 2017

Kas meil hakkab aeg otsa saama?

Paar päeva tagasi tekkis juba väike paanika, et me ei jõua kogu planeeritud marsruuti läbi käia. Et siis eesmärk jääks täitmata tänu paaripäevasele autoviivitusele?! Seda me eesrindlike kodanikena endale lubada ei saa.

Panin ööbimisplaanid meile kuni nädalavahetuseni paika ja tuld. Leida korralike aga mõistlike hindadega ööbimisi on siin maal mission impossible. See booking.com ajab mind vahel täitsa marru. Peale viimast ööbimist Global Village nimelises kohas sain aru, et mina kuhugi ühiselamusse ei sobi. Mitte et ma mingi pirtspräänik oleks, aga tunnen ennast seal väga ebamugavalt. Kõik oli puhas ja korras. Aga see 1 pesuruum terve koridori peale ja ühisköök!? Margus kõlgutaks vabalt 3 väikese hiinlasega nari peal jalgu. Peaks talle vist sellise teema üheks ööks tellima?
Franz Joseph Glasier matkarada

Mulle pigem meeldivad kodumajutused B&B tüüpi. Nad on küll keskmisest kallimad aga super hubased ja rahulikud. Eriti tänaõhtune majutus, mis asub Wanaka linnas tuttuues majas. On reede õhtu ja linn oli puupüsti rahvast täis, ei saanudki aru kas tegemist oli kohalikega või turistidega. Talvel tegutseb linnake suusakuurordina.

Selleks et siia välja jõuda, tuli kihutada  2 pikka päeva, kokku 800 km ja 10 tundi/päevas. See kitsastel mägiteedel kihutamine ajab mul südame saapasäärde. Kogu aeg on tunne, et Margus riivab minu peegliga neid teeposte.

Vahemaad on meeletud ja vahepeal pole isegi 100 km jooksul ühtegi tankimisvõimalust. Täna startisime Greymouth linnakesest mööda läänerannikut liustike suunas. Põhjamaa inimene ju ikka soovib igatsugu loodusimesid näha.

Tegime vahepeatuse Hokitika linnakeses, mis on kuulus kohaliku vääriskivi nefriit poolest ja kuhu kõik Hiina turistid tassitakse. Käsitööd nad teha oskavad. Eriti avaldas muljet klaasipuhumise töökoja väljapanek. Lamba-possumivillast tooted võiks odavamad ja moekamad olla, siis ehk ostaks midagi endalegi.
Järgmisena matkasime 2 tundi Franz Josef Glaseri matkarajal. No sellele rajale oli ikka igasuguseid turiste sattunud. Populaarne koht. Kes oli enne supermarketist läbi käinud ja teekonna lõpus väikese õlle lahti nööpis või siis seelikute ja kingakestega pisikesed hiina naised.

Kui kell 3 matka lõpetasime ja GPS näitas 280 km sihtkohani, siis oli küll hetkeks lootusetu tunne. Järgnes 5 tundi keerutamist ülesse ja alla lõpututel mägiteedel. Vahepealsed pildipeatused venitasid aega nagu kummi. Kõik ilusad fotod kaaluvad selle mitmekordselt üles.

Tundub, et hetkel oleme graafikus. Homme liigume Queenstown-Te Anau suunas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar